Опозиционерът Алексей Навални съобщи, че не са му позволили да напусне

...
Опозиционерът Алексей Навални съобщи, че не са му позволили да напусне
Коментари Харесай

Не позволиха на Навални да напусне Русия, за да чуе решение по дело в Страсбург

Опозиционерът Алексей Навални съобщи, че не са му разрешили да напусне Русия, с цел да чуе решението на Европейския съд по правата на индивида по заведено от него дело за арестите му. 
 Навални: В Архангелск Путин изяснява по какъв начин ще покорим Арктика, а хората в града носят вода в кофи  Задържаха Навални още веднъж на излизане от ареста
Навални изясни, че е бил спрян поради наставление на съда. 

На летището граничарите му взели паспорта " за осъществяване на специфична инспекция ", а по-късно му съобщили, че е неразрешено да напуща страната.

" Има някакво писмо, с което се не разрешава да напущам страната, само че няма пояснения за какво ", написа опозиционерът в обществените мрежи, представен от съветската работа на Би Би Си.

Навални изясни, че няма неплатени санкции, само че има " висящи изпълнителни производства от невеществен темперамент ". " Тези производства са към този момент от няколко години, само че излизах от страната преди две седмици и всичко беше обикновено ", посочи той. 

По-късно той разгласява в блога си уведомлението, издадено на летище Домодедово, в което се споделя, че напускането на страната за него е лимитирано на съображение решение на Федералната работа на правосъдните пристави, само че разпореждането няма дата и не се дават повече детайлности. 

Европейски съд по правата на човека би трябвало да се произнесе по въпроса дали многочислените арести на опозиционера са били политически стимулирани. 

В предишното две правосъдни каузи пречиха на Навални да пътува, само че възбраната бе вдигната напролет на предходната година, когато трябваше да замине в Испания за незабавно лекуване.

Навални, който стана известен с следствията си на корупцията в държавната администрация, оглави съществени антиправителствени митинги, които привлякоха хора от целия политически набор.

Със сегашната възбрана за овакантяване на страната желаят да го лишат изцяло от независимост на напредване, с цел да се намира непрекъснато в Москва, разгласи юристът на Навални Олга Михайлова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР